IK Nordia – Gamlis FF

Det blev alltså seger igår på Skogsvallen i Grillby mot Nordia. Gamlis rivstartade matchen och spelade ut Nordia totalt första kvarten med bländande fotboll. 0-1 gjordes i den 13:de minuten av Thomas Arnesson som rundade målvakten och kyligt rullade in bollen i det öppna målet. Minuten senare utökade Gamlis till 0-2 och återigen var det Arnesson som målade genom att snyggt placera in bollen snett utifrån vänster efter ett riktigt mönsteranfall med flera fina passningar. Efter denna drömöppning slog Gamlis av på tempot och Nordia tilläts komma in i matchen. Nordia skapade flera fina chanser men både stolpen och Matte i mål stod i vägen. 0-2 i halvtid.
Den andra halvleken öppnades med att Nordia omgående fick en straff och kunde reducera till 1-2. Nordia tryckte sedan på för att kvittera men de riktigt heta lägena uteblev, man hade visserligen en frispark i kryssribban men målen uteblev och Gamlis stretade emot bra. Istället kunde Gamlis stänga matchen genom Joakim Ågren som första vallade in bollen i mål via en Nordiaspelare och sedan en stund senare kunde fastställa slutresultatet till 1-4 på nick.

För ovanlighetens skull lyckades Gamlis sätta sina chanser och på så sätt vinna matchen utan att imponera bortsätt från den fina starten. Nordia skapade flest chanser men lyckades inte förvalta dem. Erik Johansson och Tobias Skär på Gamlis mittfält var matchens giganter och såg till att Gamlis inte föll ihop totalt. Oroväckande var att ett flertal spelare fick lämna matchen skadade men det återstår att de hur allvarliga de är.

Laget:
Åkerman
Wallmark – Högling – Mässing – Brundin
Österman – Skär – Erik Johansson – Eklund
J.Ågren – Arnesson

Sidan: F.Ågren, Thell, Winberg, Ehn