Gothia Cup

Gothia cup göteborg

Under Gothia Cup 2018 var det tjejerna som dominerade målligan bland de svenska lagen. Lerum IS G15 kom på andra plats över de lag som gjorde flest mål under Gothia Cup 2018. De fick ihop hela 64 mål på sina 9 spelade matcher. Laget som kom på första plats var Mountain FC 2 B12 från Schweiz. Lerum IS G15 förlorade endast en av sina matcher men det var tyvärr finalen där de fick se sig besegrade av Hammarby IF FF. Hammarby IF FF blev därmed vinnare av Playoffs A och lyckades ta sig igenom gruppspelet utan att släppa in ett enda mål. De var även nästa svenska lag i målligan men var dock inte med bland topp 10 när det kom till flest mål per match där Lerum IS G15 hamnade på plats fem vilket var den högsta placeringen bland svenska lag.

Nytt rekord 2019

Gothia cup är världens största ungdomsturnering som började 1975 och idag har runt 1700 lag från 80 olika nationer som deltar. Turneringen har fyra olika kategorier; boende på skola, hotell, eget boende och lokala lag (bor hemma). Inför den kommande turneringen 2019 har redan ett nytt rekord satts. Endast 12 minuter efter att registreringen öppnade var kategorin för lokala lag full, vilket kan jämföras med förra året då det tog 53 minuter.

Besöka turneringen

Förutom alla ungdomar som kommer för att delta blir det många föräldrar, släktingar och andra supportrar som beger sig på en fotbollsresa till Göteborg under juli månad. Detta innebär att antalet turister ökar markant och staden Göteborg lever upp. Vill ni passa på att se lite mer än fotbollen så finns det många spännande besöksplatser och aktiviteter i Göteborg med omnejd. Varför inte passa på att besöka Liseberg, Universeum eller Konstmuseet som har tre stjärnor i Michelins Green Guide.