Om klubben

Klubbens historia

Gamlis FF bildades den 31 oktober vid köksbordet hemma hos Kenneth. Kenneth och Rolf, som tillsammans tränat både 79:or och 82:or, hade under en längre tid haft tankar på att starta en förening för att ta till vara på alla talanger som inte fick plats i GUSK eller som inte ville satsa så hårt efter juniortiden. Därför blev stommen i Gamlis FF 79:orna och några 80:or.

Först var det tänkt att klubbens namn skulle vara FC Viking. Där av klubbmärket. Det ritades utav en lumparkompis till Daniel på KA1 i Vaxholm. Det föreställer två ormar som biter varandra i svansen och en vikingahjälm i mitten.

Alla inblandade var överens att dem skulle ha en annan färg än gult. Klubbfärgen blev därför röd tröja, svarta byxor och svarta strumpor.

1999 var första året som Gamlis FF var med i serisystemet. Första året spelade dem i division 7, där de vann den ganska lätt. År 2000 och 2001 spelade de i div 6. Gamlis vann 6:an 2001 i hårt konkurrens med Funbo IF. Funbo ledde ett tag med 10 poäng men tappade på hösten. 2002, 2003, 2004 och 2005 spelade dem i div 5.

Första åren i 5:an hamnade den i mitten av tabellen. Så fort Gamlis insåg att seriesegern var utom räckhåll så vek dem. 2005 hade de ett kanongäng och vann överlägset serien före Bro IK. Gamlis vann 20 av 22 matcher den säsongen.  2006 spelade dem deras första säsong i div 4 och slutade på 9:e plats.

Vid flytten av arena och klubbhus använde vi oss utan flyttstädning växjö som kanske inte var den närmaste aktören men vi hade blivit rekommenderade att använde dem och i efterhand anser vi att vi gjorde helt rätt val av städfirma.

Vill ni hjälpa klubben? Köp tsreklam.se igenom vår samarbetspartner så tillfaller det klubben ett par kronor vid varje beställning.

Första åren hade Gamlis Lötens konstgräs som hemmaplan, men efter att de gick i upp i div 4 spelar de alla hemmamatcher på Österängens IP.

Sedan starten 1998 har Gamlis FF haft över 100 spelare i klubben.